Natuurlijk is 360-bar ook dit jaar weer de host van Dutchweek Festival. Van 11:00-14:00 uur is het terras van 360-bar de perfecte plek om te loungen en rustig aan de dag te beginnen. Afwisselend zal er een zangeres of saxofonist zorgen voor een heerlijke vibe op het terras. Vanaf 14:00 uur zullen de Dutchweek dj’s plaatsnemen achter de draaitafels die het terras zullen opwarmen om het niet zichtbare dak er vanaf te draaien, het feest zal officieel tot 19 uur duren, maar wie weet zetten we er nog een paar extra op.

Footclub Events is de partner waar samen met de organisatoren uit Val Thorens het huidige Dutchweek Festival mee is begonnen. Footclub verzorgt dit jaar voor de 16e keer alle voorbereiding, programma, artwork en andere randzaken omtrent het Dutchweek Festival. In Nederland zijn zij verantwoordelijk voor gerenommeerde events zoals Latin Lovers, Metz, JACK en MORGEN.

Natuurlijk mogen wij de vriendelijke buren van 360-bar niet overslaan. Onder mom van liever een goede buur dan een verre vriend wordt er al jaren goed samengewerkt met Chalet du Thorens. Zij bieden naast een heerlijk restaurant ook appartementen aan. Dus kan je echt geen seconde van Dutchweek Festival missen, boek dan hier je appartement!

Begin 2010 vertrokken drie vrienden op een roadtrip door de Alpen. Eenmaal aangekomen opende Stenmar zijn boardbag met daarin een serie zelf-gehaakte mutsen. Maarten zag een snoepwinkel tevoorschijn komen, hij had namelijk al een hele mutsen verzameling. “Wat zijn dat?” vroeg hij. “Poederbazen, jullie zijn toch mijn freeride maatjes?” antwoorde Stenmar.

Een paar biertjes later was het merk Poederbaas geboren en inmiddels heeft het merk de BeNeLux veroverd en timmeren de vrienden hard aan de weg om het meest vette beanie merk van Europa te worden

Ook dit jaar weer in Val Thorens: een wok-to-go! Gevestigd naast 360-bar is er nu de mogelijkheid voor een gezonde Wokmaaltijd om weer op energie te komen. Stel zelf stap-voor-stap je maaltijd samen en de chef zal het á la minute voor je klaarmaken! Daarnaast zijn hier ook vers gemaakte smoothies verkrijgbaar om de nodige vitamines weer aan te vullen.

Voor een goed stuk vlees, gezonde salade en een sfeervolle entourage moet je bij The Steakclub zijn. Het beste en bekendste restaurant van Val Thorens. Gelegen naast Le Monde biedt The Steakclub een overheerlijk concept naar Val Thorens. Met een mix van een traditionele steakhouse gestoken is The Steakclub de perfecte locatie voor een avondje wining & dining.

Voor diegenen die na het feest bij 360bar nog even door willen gaan is Snowcafe de perfecte after party bar! Snowcafe is elke dag tot 2.00 uur open.

Tijdens het Dutchweek Festival kun je vanaf 16.00 uur naast feestelijke apres ski muziek genieten van de live band Beat it en Sing along songs met Captain Midnight op het terras van Le Monde!

ValthoGroup is een verband van verschillende samenwerkende organisaties die in Val Thorens gevestigd zijn, bestaande uit verschillende bars en restaurants. Gezamenlijk trachten zij de kwaliteit van de horeca in Val Thorens tot een hoger niveau te tillen en de behoeften die men tijdens wintersport zoekt te bevredigen.

Al jaren staat het hoogte wintersportdorp van Europa bekend als “the place to be” als het gaat om skiën en snowboarden gecombineerd met feesten. De ligging en hoogte van Val Thorens zorgen voor het langste officiële wintersportseizoen van Europa, waardoor vaak ideale omstandigheden zijn tijdens de Dutchweek: een goede laag sneeuw met een heerlijk zonnetje.