FAQ

Veelgestelde vragen

Wanneer je tickets hebt gekocht voor het Dutchweek Festival 2020 zorgen wij dat deze geldig blijven voor de volgende editie in 2022. Hier hoef je zelf niks voor te doen.

Wij adviseren je om even je spam te checken, de tickets belanden vaak hier. Mocht je ticket hier ook niet te vinden neem dan contact op met https://support.cmtickets.com/

Wanneer het Dutchweek Festival niet door kan gaan ontvang je je aankoopbedrag (ex fee) terug op je rekening.

Nadat je de tickets via de ticketshop hebt besteld ontvang je een bevestigingsmail met daarin een knop om de tickets te personaliseren. Op de personalisatie pagina dien je de gegevens in te vullen van iedere bezoeker die het evenement zal bezoeken op je bestelling.

Nadat alle tickets binnen de bestelling op naam zijn gezet kun je jouw order afronden door op “finalize order” te klikken. Je kunt de order hierna direct downloaden en jouw tickets worden per e-mail verzonden.
Let op: Tijdens de personalisatie moeten alle tickets gepersonaliseerd zijn met een uniek e-mailadres en mobiel nummer (indien hierom gevraagd wordt). Je dient dus voor ieder persoon een ander e-mailadres en telefoonnummer in te voeren.
Voor meer informatie over de tickets personalisatie klik hier https://support.cmtickets.com/

Mocht je vraag hier niet tussen staan kan je altijd contact met ons opnemen via info@footclubevents.nl . Wij zullen ons best doen om al jouw vragen te beantwoorden.